Мања слова Већа слова РССмр Ана Крсмановић је рођена 13. новембра 1975. године у Никшићу, гдје је завршила основну и средњу школу. На Економском факултету Универзитета Црне Горе је дипломирала 1999.године, на смјеру „Предузетништво”. На истом факултету је у периоду 2000. – 2002. завршила постдипломске студије и магистрирала 2007. године на тему “Утицај регулативе на тржишту рада на (не)запосленост, са посебним освртом на Црну Гору”.

Након дипломирања радила је у Републичком секретаријату за развој, гдје је одрадила приправнички стаж, а затим у Националној агенцији за развој малих и средњих предузећа. Од јула 2001. године била је ангажована у Институту за стратешке студије и пројекције, прво као истраживач, затим као аналитичар и старији аналитичар. Од марта 2009. године ангажована је у Министарству финансија као самостални савјетник у одјељењу за структурне реформе, рачуноводство и ревизију.

У јуну 2011. године именована је за вршиоца дужности помоћника министра за централну хармонизацију финансијског управљања и контроле и унутрашње ревизије у јавном сектору.

Радила је као консултант за Свјетску банку, УНДП, УСАИД Пројекат економских реформи, Европску комисију, Транспаренцy Интернатионал. Аутор је бројних научних и стручних радова у домаћим и страним публикацијама у области тржишта рада, социјалне политике, и др. Учестовала је у изради преко 30 домаћих и међународних пројеката, као и на више стручних конференција и студијских путовања у земљи и иностранству на тему тржиште рада, макроекономске политике и економски развој.

Корисник  Мицрософт Оффице пакета и статистичког софтвера СПСС. Познаје СТАТА, Е-виеwс и МАТ ЛАБ софтвере 

Говори енглески и руски језик. 

Удата је и мајка Вука, Маше и Косте. 

Е-маил: ана.крсмановиц@миф.гов.ме 

Yоу Тубе: хттп://www.yоутубе.цом/усер/МинФинансијаЦрнеГоре